Home // Gevelrenovatie

20 jaar ervaring

VCA Gecertificeerd

Diverse branches

Jaar ervaring

Gevelrenovatie

Wij bieden verschillende soorten voegwerk aan die passen bij uw specifieke behoeften en budget. Of het nu gaat om traditioneel voegwerk, platvol voegwerk, knip- en snijvoegwerk of een andere techniek, wij hebben de expertise en ervaring om het werk professioneel en efficiënt uit te voeren.

Metselwerk

Onze ervaren metselaars gebruiken alleen de beste materialen en gereedschappen om het werk snel en efficiënt uit te voeren, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Of u nu op zoek bent naar bakstenen, natuursteen, betonsteen of holle blokken, wij hebben de expertise om het werk naar uw tevredenheid uit te voeren. Ons team staat klaar om u te helpen bij het realiseren van uw bouwproject, van de planning tot de uitvoering. Wij bieden ook regelmatig onderhoud en inspectie van uw metsel- en voegwerk om de duurzaamheid te garanderen en reparaties uit te voeren indien nodig.

Kitwerk

Kitwerk is een belangrijk onderdeel van de afwerking van bouwprojecten. Het is het aanbrengen van een speciale kit (ook wel kitvoeg genoemd) tussen twee materialen om deze af te dichten, water- en luchtdicht te maken en om het uiterlijk te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt bij het afwerken van ramen en deuren, het afdichten van sanitaire ruimtes en het waterdicht maken van voegen in vloeren en wanden. Kit is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van polymeren, vulstoffen en weekmakers. Het kan worden aangebracht met een kitpistool in een dunne laag tussen twee materialen. Na het aanbrengen zal de kit uitharden en een duurzame afdichting vormen.
Er zijn verschillende soorten kit beschikbaar, afhankelijk van het type materiaal dat wordt afgedicht en de omgeving waarin het wordt gebruikt. Zo zijn er bijvoorbeeld siliconenkitten, acrylaatkitten en hybridekitten.
Kitwerk is belangrijk voor de functionaliteit en duurzaamheid van de constructie. Het zorgt niet alleen voor een esthetische afwerking, maar ook voor het voorkomen van lekkages en tocht. Het is daarom belangrijk dat kitwerk wordt uitgevoerd door ervaren professionals om ervoor te zorgen dat de kitvoegen correct worden aangebracht en voldoen aan de vereiste normen en voorschriften.

Gevelverankering

Gevelverankering is een belangrijk onderdeel van gevelconstructies. Het is een systeem van metalen ankers en verbindingsstukken dat de gevel van een gebouw verbindt met de dragende constructie erachter, zoals de vloerplaten en balken.
Het doel van gevelverankering is om de gevel veilig te bevestigen aan de rest van de structuur, zodat het gebouw bestand is tegen de belastingen die erop worden uitgeoefend, zoals windbelasting, aardbevingen en andere externe krachten. Gevelverankering zorgt ervoor dat de gevel niet kan loskomen of omvallen, waardoor het risico op ongevallen en schade wordt verminderd.
Er zijn verschillende soorten gevelverankeringssystemen beschikbaar, afhankelijk van het type gebouw en de lokale bouwvoorschriften. Enkele voorbeelden van gevelverankeringssystemen zijn: Spouwankers, draadstangen en vlakke ankers

Betonreparatie

Beton reparatie is het proces waarbij beschadigde of versleten betonoppervlakken worden hersteld om de sterkte, functionaliteit en esthetische uitstraling van het beton te herstellen. Beton kan worden beschadigd door verschillende factoren, zoals slijtage, weersinvloeden, chemicaliën, enzovoort.
Er zijn verschillende methoden voor beton reparatie, afhankelijk van de aard en omvang van de schade. Een veelgebruikte methode is het aanbrengen van een speciale betonreparatiemortel, die de beschadigde delen van het beton opvult en versterkt. Andere methoden omvatten het gebruik van speciale coatings, impregnering of het aanbrengen van een beschermende laag over het betonoppervlak.
Beton reparatie is belangrijk om verdere schade aan het beton te voorkomen en de levensduur van het beton te verlengen. Het kan ook helpen om de veiligheid en functionaliteit van het gebouw te waarborgen en de esthetische uitstraling te verbeteren. Het is echter belangrijk om beton reparaties uit te voeren met behulp van de juiste materialen en technieken, om ervoor te zorgen dat de reparaties duurzaam en effectief zijn op de lange termijn. Daarom is het raadzaam om een professionele betonreparatie specialist te raadplegen voor het uitvoeren van beton reparaties.

Lood vervangen

Lood kan na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken door weersinvloeden, corrosie of mechanische belasting. Hierdoor kan het lood lekkages veroorzaken of de waterdichtheid van het dak of de gevel verminderen. Dit kan leiden tot vochtproblemen en structurele schade aan het gebouw, zoals houtrot, schimmelvorming en zelfs instorting.
Daarnaast kan lood schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat het giftig kan zijn. Het is daarom belangrijk om beschadigd of verouderd lood zo snel mogelijk te vervangen.
Bovendien kan het vervangen van lood ook een esthetische overweging zijn. Oud lood kan er vaak verweerd en lelijk uitzien, waardoor het aanzicht van een gebouw wordt aangetast. Het vervangen van lood kan daarom bijdragen aan de verbetering van het uiterlijk van een gebouw.

Scheurherstel

Scheurherstel door middel van helibar wapening is een veelgebruikte methode in de gevelrenovatie om scheuren te herstellen en de gevel te versterken. Een helibar is een roestvrijstalen staaf met een spiraalvormige ribbel, die in de scheur wordt geplaatst en aan beide uiteinden wordt verankerd.
De helibar wapening wordt meestal toegepast op horizontale en diagonale scheuren in de gevel. Om de wapening aan te brengen, wordt eerst een gleuf in de gevel gesneden langs de lengte van de scheur. Vervolgens wordt de helibar wapening in de gleuf geplaatst en aan beide uiteinden vastgezet met een speciale epoxyhars. Ten slotte wordt de gleuf gevuld met een mortel of een speciale vulmiddel om de scheur te dichten en de gevel te herstellen.
De voordelen van scheurherstel met helibar wapening zijn onder meer de hoge sterkte en duurzaamheid van de roestvrijstalen staaf, evenals de flexibiliteit en het vermogen om zich aan te passen aan de beweging van de scheur. Deze methode kan ook worden toegepast op verschillende soorten gevels, waaronder baksteen, beton en natuursteen.
Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van helibar wapening alleen geschikt is voor bepaalde soorten scheuren en gevelproblemen. Het is daarom altijd aan te raden om een ervaren gevelrenovatiespecialist te raadplegen voordat deze methode wordt toegepast.

Gevelimpregnatie

Gevelimpregnatie is een belangrijk onderdeel van gevelonderhoud, waarbij een beschermlaag wordt aangebracht op de gevel om deze te beschermen tegen de invloeden van vocht, vuil en andere verontreinigingen. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat de gevel langer mooi blijft en minder snel vervuilt.
Er zijn verschillende soorten gevelimpregnatie die we aanbieden, afhankelijk van uw specifieke behoeften en het type gebouw waarop het wordt aangebracht